25 JUN

The Raccy Pions // KIA // The Mysterons

The Raccy Pions
The Raccy Pions bestaat uit vijf vrienden en muzikanten van ArtEZ, is in 2016 ontstaan en staat klaar om hun muziekkunsten te laten horen. Hoe deze kunsten klinken? Denk vooral aan Pop waaraan alternatieve pop-rock en electronische elementen zijn toegevoegd. Wij zijn heel benieuwd hoe dit klinkt op de Ronde Weide!

KIA
Singer-songwriter KIA is met haar expressieve klanken en raspy vocals zeker authentiek te noemen. Toen ze al met muziek bezig was, ontwikkelde ze een liefde voor Jazz en besloot ze te gaan studeren aan ArtEZ. Tijdens haar studie kreeg de kans om met Amerikaanse muzikant, componist en producent Jason Lindner samen te werken. Samen creëerden ze een nieuw geluid: neo-soul met daarbij wat jazz, funk, hip-hop, R&B, pop en electronische klanken. KIA is er klaar voor om haar geluid aan ons te laten horen!

The Mysterons
Een jonge Amsterdamse band, bestaand uit vijf oude zielen. Op het Amsterdamse conservatorium leerden ze elkaar kennen en je kunt dus niet uitsluiten dat ze kundig zijn. Net zoals genre genoten Jacco Gardner en PAUW, heeft The Mysterons een zwak voor hypnotiserende psychedelische pop en rock uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Met PAUW deelt de band zelfs een gitarist. Op verschillende festivals (o.a. Lowlands en Into The Great Wide Open) hebben ze hun muziek al laten horen en ook bij Park Open nemen ze je graag mee op een psychedelische, avontuurlijke en bovenal mooie trip. Enjoy the ride!

Links
2 JUL

Kim Sera // The Howlin // The Bellrays

Kim Sera
Soms vrolijk, soms treurig of beladen, maar altijd authentiek. Dat is het kenmerk van de liedjes van Kim Sera die ze zelf schrijft en uitwerkt op gitaar en piano. Bij het maken van haar muziek laat ze zich inspireren door artiesten als Joss Stone, Nnenka, Selah Sue, Janis Joplin en The Black Crows. Wat je van Kim Sera bij ons op de Ronde Weide kunt verwachten zijn liedjes die met een warme hese stem worden gezongen en in een akoestische stijl worden gespeeld. Pas maar op, geraakt worden jullie zeker!

The Howlin
The Howlin is een jonge groep muzikanten die soulvolle, moderne en alternatieve muziek maakt die geïnspireerd is door hip-hop, rock en folk. Ieder bandlid een andere muziekachtergrond, maar spelen ze eenmaal samen dat zetten ze iets heel tofs neer. Ontstaan in 2011 en al gespeeld bij diverse poppodia en festivals waaronder Paradiso, Oosterpoort, Tivoli, Solar en Zwarte Cross. Op 2 juli 2017 is Park Open aan de beurt!

The Bellrays
"Blues is the teacher, punk is the preacher" is hoe The Bellrays hun eigen muziek omschrijven. De band rond echtpaar Lisa Kekaula (zang) en Bob Vennum (gitaar) komt uit California, is actief sinds 1990 en heeft al meer dan tien albums op hun naam staan. The Bellrays gaan de Ronde Weide vullen met de mix van ruige garage rock 'n roll met de emotionele drama van soul. Met Lisa als bezeten souldiva op de voorgrond, weten The Bellrays het publiek iedere keer weer in vuur en vlam te zetten. Dit gaan ze ook bij ons doen op 2 juli dus deze wil je niet missen!

Links
9 JUL

February Moon // The Mighty Breaks // Afterpartees

February Moon
Wij verwelkomen February Moon, de band die zich de winnaar van de Roos van Nijmegen 2016 mag noemen. Tijdens het optreden word je meegenomen op een emotionele reis met hun bitterzoete alternative popmuziek, waarbij de groeipijn wordt geuit in hun kwetsbare, maar soms ook bombastische geluid. Het is een combinatie van post-rock en indiepop die zij samen brengen en dat klinkt goed, heel goed zelfs. February Moon laat het je ervaren, net als een herfststorm die een gevoel van geborgenheid achterlaat. 

The Mighty Breaks
Deze band bestaat uit zes beste vrienden uit Voorschoten die energieke live shows neerzetten. Wat jullie krijgen te horen is een garagepop/90's alternative sound, geïnspireerd door artiesten als Guided By Voices, Black Lips en The Dandy Warhols. The Mighty Breaks komt gewapend naar de Ronde Weide met fuzzy gitaren en keyboard riffs waarbij het gaat rammelen aan alle kanten. Laat maar komen!

Afterpartees
De garagerockband Afterpartees bestaat uit vijf jonge honden uit het Limburgse Horst, met een liefde voor energieke 70's punk en powerpop. Live wordt gebrek aan techniek ruimschoots gecompenseerd door een begeesterde uitvoering en de entertainmentkwaliteiten van zanger Niek 'Nakkie' Nellen. Afterpartees is met al aardig wat Nederlandse muzikanten gaan touren en ook grote Nederlandse festivals (o.a. Best Kept Secret, Pinkpop, Lowlands) mochten daarbij niet ontbreken. Op 9 juli staat Afterpartees bij ons op de Ronde Weide klaar om eens een flink potje te rocken!

Links
16 JUL

Roots in the Park! #3

Samen met Rockers Artist Agency presenteren we vol trots de 3de editie van Roots in the Park, bij ons op de Ronde Weide! Het wordt net zoals voorgaande jaren weer een groot feest met nationale en internationale reggae artiesten en de beste vibes.

Line up
Earl 16 (UK/Jamaica)
Runkus (Jamaica)
Echo Minott (Jamaica)
Roots by Nature (Ghana)
Royal Blu (Jamaica)
Ras Jammy (Trinidad)
Jr. Kenna (Nederland)
Reggaebomb Crew (Utrecht)
Rootzfaya Sound (Duisburg)
Herbsman Sound (Arnhem)

23 JUL

KROPP // Papa GoNi // Los Paja Brava

KROPP
Wij verwelkomen KROPP, een electro pop project van Duitse zangeres Julia Kropp die geïnspireerd raakte door artiesten als Sia, Björk en Imogen Heap. De nummers bestaan uit pure, eerlijke teksten die zowel over het verleden als het heden gaan. Met een krachtige, heldere stem en in combinatie met de 'wall of sound' die gecreëerd wordt door haar live-band weet ze de boodschap goed op haar publiek over te brengen.

PaPa GoNi
De band bestaat uit Guinese, Surinaamse, Belgische en Nederlandse leden, met ieder een grote passie voor Afrikaanse muziek. In korte tijd is de band erin geslaagd een herkenbare muzikale identiteit te creëren: een combinatie van traditionele West-Afrikaanse klanken met inspirerende soul-, jazz- en ambient-invloeden. Dit al met positieve vibes en grooves. De nummers dringen je hoofd en hart binnen en nodigen je uit om te dansen. Stilstaan is geen optie!

Los Paja Brava
Gooi wat Balkan beats, reggae en pop in je bier en dan krijg je Los Plaja Brava. De band is met muzikanten uit Zuid-Amerika en Europa een internationale band te noemen. Ieder een andere (muziek)achtergrond, maar samen delen ze een grote liefde voor cumbia. Dit uiten ze in een explosie van energie en ritme. Op 23 juli komen ze deze energie aan jullie overbrengen, met als motto: “If no one destroys their shoes on the dancefloor, we don’t consider it a succesfull show.” Wij zijn benieuwd of het mooie Ronde Weide-gras ongedeerd blijft!Links
30 JUL

Smoking Alaska // Backgammon // The Dawn Brothers

Smoking Alaska
Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. Het viertal, waarvan de muziek wordt omschreven als indie/alternatieve rock, is al meer dan 4 jaar actief en heeft nu al een flink repertoire achter de hand. Op 30 juli laat de band dit repertoire graag aan jullie horen op de Ronde Weide!

Backgammon
Ook wordt de Ronde Weide gevuld met wat luisterrock van de Ermelose indierock band Backgammon. Backgammon blaast op geheel eigen wijze de klassieke rock nieuw leven in. Neil Young, Tom Petty en de gebroeders Gallagher zijn grote inspiratiebronnen voor de band. Vorig jaar speelde de band zich naar de finale van de Grote Prijs van Nederland waarna een debuutalbum werd uitgebracht. Nadat deze twee dromen zijn uitgekomen is de band klaar om nog meer dromen te realiseren!

The Dawn Brothers
De band heet dan wel The Dawn Brothers, maar het zijn geen bloedverwanten. Wel zijn het broeders in de rock & roll die geïnspireerd zijn geraakt door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding. De band brengt pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuut album Stayin’ Out Late rijden de Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture”.

 

Links
6 AUG

Space Monkeys // Grassmoawer // Buster Shuffle

Links
13 AUG

Figures of the Fox // Retro Society // The Uppertones

Links
20 AUG

Rogier Pelgrim // Dandelion // Baptiste W. Hamon

Links
27 AUG

Daniel Cane // Project Bongo // Tentempi├Ęs

Links