23 JUL

KROPP // Papa GoNi // Los Paja Brava

KROPP
Wij verwelkomen KROPP, een electro pop project van Duitse zangeres Julia Kropp die geïnspireerd raakte door artiesten als Sia, Björk en Imogen Heap. De nummers bestaan uit pure, eerlijke teksten die zowel over het verleden als het heden gaan. Met een krachtige, heldere stem en in combinatie met de 'wall of sound' die gecreëerd wordt door haar live-band weet ze de boodschap goed op haar publiek over te brengen.

PaPa GoNi
De band bestaat uit Guinese, Surinaamse, Belgische en Nederlandse leden, met ieder een grote passie voor Afrikaanse muziek. In korte tijd is de band erin geslaagd een herkenbare muzikale identiteit te creëren: een combinatie van traditionele West-Afrikaanse klanken met inspirerende soul-, jazz- en ambient-invloeden. Dit al met positieve vibes en grooves. De nummers dringen je hoofd en hart binnen en nodigen je uit om te dansen. Stilstaan is geen optie!

Los Paja Brava
Gooi wat Balkan beats, reggae en pop in je bier en dan krijg je Los Plaja Brava. De band is met muzikanten uit Zuid-Amerika en Europa een internationale band te noemen. Ieder een andere (muziek)achtergrond, maar samen delen ze een grote liefde voor cumbia. Dit uiten ze in een explosie van energie en ritme. Op 23 juli komen ze deze energie aan jullie overbrengen, met als motto: “If no one destroys their shoes on the dancefloor, we don’t consider it a succesfull show.” Wij zijn benieuwd of het mooie Ronde Weide gras ongedeerd blijft!Links
30 JUL

Smoking Alaska // Backgammon // The Dawn Brothers

Smoking Alaska
Dromerige gitaren met soms een lading distortion, een diepe en uitgebreide bas, een strakke drum en een unieke stem die zich samen tot een geheel mengen. Smoking Alaska brengt de sfeer hoog met hun grote variatie van zachte melancholische nummers tot harde alternatieve rock. Het viertal, waarvan de muziek wordt omschreven als indie/alternatieve rock, is al meer dan 4 jaar actief en heeft nu al een flink repertoire achter de hand. Op 30 juli laat de band dit repertoire graag aan jullie horen op de Ronde Weide!

Backgammon
Ook wordt de Ronde Weide gevuld met wat luisterrock van de Ermelose indierock band Backgammon. Backgammon blaast op geheel eigen wijze de klassieke rock nieuw leven in. Neil Young, Tom Petty en de gebroeders Gallagher zijn grote inspiratiebronnen voor de band. Vorig jaar speelde de band zich naar de finale van de Grote Prijs van Nederland waarna een debuutalbum werd uitgebracht. Nadat deze twee dromen zijn uitgekomen is de band klaar om nog meer dromen te realiseren!

The Dawn Brothers
De band heet dan wel The Dawn Brothers, maar het zijn geen bloedverwanten. Wel zijn het broeders in de rock & roll die geïnspireerd zijn geraakt door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding. De band brengt pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief. Met hun debuut album Stayin’ Out Late rijden de Dawn Brothers op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfull rock ’n roll altijd actueel zal zijn. In hun eigen woorden: “We play the old souls from the phuture”.

 

Links
6 AUG

Space Monkeys // Grassmoawer // Buster Shuffle

Space Monkeys
Space Monkeys is een engelstalige hiphop/Funk band met jazz invloeden. Geronimo, rapper/ writer van de band maakt al 10 jaar hiphop en kwam met het idee om een band op te richten waarmee hij live kan performen. Na vier maanden repeteren had de band een debuut: Jetzt Geht's Losloslosheim en de band kreeg de smaak te pakken. De band bestaat uit muzikanten die ieder gemotiveerd zijjn, maar nog niet eerder hiphop hebben gespeeld. Dit maakt de beats net wat rauwer, melodieuzer en met een randje jazz. Space Monkeys hoopt mensen aan te steken met hun harde rhymes en dansbare beats. Wij zijn heel benieuwd! 

Grassmoawer
Tien jaar geleden al aangekondigd als maaigrage tuinmannen, komen ze de Ronde Weide weer eens goed bemesten. Wat jullie kunnen verwachten is moeilijk uit te leggen aangezien Grassmoawer zân bloempjes en struikjes overal vandaan trekt. Om toch een beetje een beter beeld te krijgen, zei zanger/gitarist Haygare het volgende in een interview in de Teleknaap: "Wat voor de hand ligt mag niet vermeden worden. Dus geen gezeik, punkrock mag best als een goed R&B product de deur uit gaan. Ik bedoel zolang het maar knalt mag het best relax zijn. Wat onze country invloeden betreft; uitstel is afstel en zo lang we maar niet vallen in kuilen die niet voor ons gegraven zijn mag dat wat mij betreft dus ook best wel." Met gitaar, bas, drums, viool, klarinet, accordeon en koperblazers wordt het een feestje op de Ronde Weide!

Buster Shuffle
Op 6 augustus staat het Britse Buster Shuffle bij ons op de Ronde Weide om hun unieke, catchy songs te laten horen die klinken als een mix van Britpop met de vibes van Madness. Het is echter Buster's energieke perfomance die elke keer weer de show steelt. Hoe je het went of keert, het wordt een groot skafeest op de Ronde Weide!

Links
13 AUG

Figures of the Fox // Retro Society // The Uppertones

Figures of The Fox 
De Figures of The Fox is een pop rock band die energieke en uplifting songs maakt. Met invloeden van funk en hip hop is dansbaarheid de hoofdzaak. De teksten gaan over hedendaagse gebeurtenissen en hebben een humoristisch randje. Het viertal is gevormd in Arnhem en daarmee is de Ronde Weide een thuiswedstijd.

Retro Society 
Een andere Arnhemse band die wij verwelkomen is Retro Society, bestaande uit Philip Kars, Manou Hell, Tijn Peppelman, Teun van der Maarel en Tom Bruins. Op 30 mei 2015 wisten zij bij de showcase van PopSport Gelderland zowel de publieksprijs als de prijs voor het landelijke traject van PopSport in de wacht te slepen. Het gevolg was een hoop extra optredens en coaching.
Ondanks het korte bestaan heeft de band al verschillende gigs gehad in onder andere Arnhem, Nijmegen en Amsterdam. Daarnaast speelde het vijftal op 28 september 2015 in Tivoli Vredenburg, op het NFF Junior Kalveren Gala. Momenteel zijn ze hard bezig met het schrijven van hun debuut EP en laten ze graag al wat muziek horen op de Ronde Weide. 

The Uppertones 
The Uppertones is een ijzersterk trio dat met trombone, zang, piano en drums de Jamaicaanse ’50s sound een nieuw leven geeft. Verwacht Jamaican boogie, calypso en mento gemixt met een flinke dosis swing. Sinds de oprichting van de band begin 2016 hebben The Uppertones er al zo'n 100 shows er op zitten. Hoogtepunten waren Festival Mundial, Oerol, MadNes, Mighty Sounds (CHZ) en London International Ska Festival (UK). Komend jaar zitten ze ook zeker niet stil want er staat onder andere een nieuw album en een tour door de VS op de planning. Wat 13 augustus op de Ronde Weide betreft, vergeet je dansschoenen niet want de sound van deze mannen zorgt direct voor een bruisend feest. The Uppertones zijn niet te stoppen, maar jij straks ook niet!

Links
20 AUG

Rogier Pelgrim // Dandelion // Baptiste W. Hamon

Links
27 AUG

Daniel Cane // Project Bongo // Tentempi├Ęs

Links