4 JUN

Alaskans // Aidan & The Wild // Mamihlapinatapai

Alaskans
De band is in 2013 gestart, in oktober 2015 liet Alaskans haar debuut-EP horen in een uitverkocht Luxor Live en op 4 juni 2017 staan ze op de Ronde Weide. Geïnspireerd door bands als The National en Kings of Leon laat de vier-koppige band Alaskans toegankelijke indie-rock horen. Met de oprechte, soms wat rauwe en soms wat meer ingetogen nummers baant Alaskans zich een weg naar je gevoel om zelfs op een warme Park Open zondag voor kippenvel te zorgen.

Aidan & The Wild
Muzikant Aidan (Diederik van Brandt), geboren in Muiden en opgegroeid in Eindhoven, ontpopte zich toen hij in 2014 de talentenwedstrijd Kunstbende Brabant won. Hij speelde solo of met begeleiders tijdens onder andere het Naked Song Festival en de 3voor12 clubavond. Uiteindelijk vond hij de ideale begeleiders waarmee Aidan & The Wild compleet werd. In januari presenteerde de band de EP 'lliad' die bestaat uit nummers die voor een deel geworteld zijn in folk, maar ook pyschedelische blues en americana zijn inspiratiebronnen. Daarbij wordt het complete spectrum aan dynamiek benut: van fluisterzachte luisterliedjes tot groots opgezette songs. Bij vlagen virtuoos, op momenten psychedelisch of dansbaar.

Mamihlapinatapai

De 8-koppige band ontstond in 2014 toen de Spaanse jeugdvrienden Luciano Verala en Fernan Mejuto elkaar in Den Haag weer tegenkwamen. Hun warmbloedige achtergrond uiten zij sindsdien in Mamihlapinatapai. Niet alleen bestaat de band uit acht koppen en heel veel lettergrepen, ook laten ze met extatische energie en explosieve overtuiging een mix van latin, balkan, ska, reggae, jazz, flamenco en cumbia horen. Denk daarbij aan een Spaanse cocktail de fiesta met ingrediënten van Manu Chao, Che Sudaka, TenTemPiés en Mala Vita. In februari lanceerde de band het debuutalbum 'Camino Del Sol'. Het album herbergt alles wat de band op het podium brengt: passie, vurige zang, aanstekelijke ritmes en de warmte van de zon. Een zonnige zondag bij ons op de Ronde Weide wordt het dus gegarandeerd.

Links
11 JUN

Living Room Heroes // Matt Winson // Darlyn

Living Room Heroes
De band Living Room Heroes uit Nijmegen begon als singer/songwriter duo maar bestaat inmiddels uit vier muzikanten die samen twee EP's hebben uitgebracht in 2013 en 2014. In september 2016 werd hun eerste volledige album ''Days Well Spent' gereleased, waarbij de band geïnspireerd is geraakt door The Wood Brothers, Amos Lee en Ben Harper. Wij gaan samen genieten en luisteren naar de warme, soulvolle en ontspannen muziek van Living Room Heroes. Dat is pas een Day Well Spent!

Matt Winson
De Nederlands/Letse band Matt Winson maakt maakt eigenzinnige, catchy folkliedjes die doen denken aan de muziek van Patrick Winson, Bon Iver en Fleet Foxes. De meerstemmige muziek wordt begeleid door een diverse mix van instrumenten, waaronder banjo, trompet en mandoline. Met de debuut-EP 'Glowing Eyes' in 2015 volgde een internationale tour. Vervolgens werd er in 2016 een contract getekend bij V2 Records (o.a. Mumford & Sons en Blaudzun) en werd het debuutalbum Woodfalls opgenomen die begin 2017 verscheen. Het zijn merendeels ingetogen nummers en mooie, vele meerstemmige zangpartijen die de Ronde Weide gaan vullen.

Darlyn
De muzikale 'revivalists' van Darlyn maken traditionele Folk en Americana met eindeloos krachtige energie, waarmee ze hun publiek voor zich winnen. De band begon als duo in kroegjes het repertoire van hun helden te spelen, maar muzikale krachten zijn nu verenigt in een onderscheidend en internationaal geluid. Dit geluid werd voor het eerst vastgelegd op de in 2015 verschenen EP 'Fallow Land'. De single 'Stepping Stone' zorgde in 2016 echter voor een enorme boost. In de muziek is een rauwe en rootsy sound terug te horen en de meerstemmige zang van Darlyn weet luisteraars te boeien en overtuigen, zowel in intieme liedjes als de meer dynamische songs. Wat je bij ons op de Ronde Weide kunt verwachten? Opzwepende, vrolijke maar tekstueel doorwrochte roots music. 'Raw, rootsy and free' noemt Darlyn het zelf.

 

Links
18 JUN

Raglan Roadworks // Jick Munro // The Eskies

Raglan Roadworks
Raglan Roadworks is een Nederlandse band die is ontstaan uit de populairse Ierse band folkband Cloggy Dew. De band speelt Ierse en Schotse folk in een upbeat tempo en een traditionele en energieke stijl. Samen plezier hebben is waar het bij Raglan Roadworks om gaat. Dit wel met een duidelijke waarschuwing van de band: 

"Raglan Roadworks plays folk music that packs a punch, and it will be hard to sit still, so try not to spill your Guinness!"

Jick Munro
Niet alleen Jick Munro, maar ook the Amazing Laserbeams! Dit is een zevenkoppige band uit het zuiden van Nederland met een unieke cross-over stijl die elementen van bluegrass, country, folk, blues en americana bevat. De mannen staan bekend om hun vocale harmonieën en amusement. Bij diverse festivals zorgde de band al voor een feest (o.a. Pinkpop en Zwartecross) en nu is Jick Munro & The Amazing Laserbeams klaar om van een Park Open-zondag een feestzondag te maken.

The Eskies
Op 18 juni komen de stoere, bebaarde mannen van The Eskies naar de Ronde Weide, helemaal vanuit Ierland! Daar zijn wij blij mee. De band, die qua uiterlijk in ieder geval helemaal past bij het Ierse beeld, maakt vrolijke muziek over zware onderwerpen. Een speciaal soort folk-noir en gypsy-jazz worden samengebracht waarmee je een enerverende mix van begrafenismarsen vol blazers en hossende Klezmer-tunes kunt verwachten. Dansen ga je dus zeker en The Eskies maken je ook nog eens vrolijk. Niet alleen met de muziek zelf maar ook met een flinke dosis Ierse humor weten The Eskies zich namelijk te onderscheiden.


Links
25 JUN

The Raccy Pions // KIA // The Mysterons

The Raccy Pions
The Raccy Pions bestaat uit vijf vrienden en muzikanten van ArtEZ, is in 2016 ontstaan en staat klaar om hun muziekkunsten te laten horen. Hoe deze kunsten klinken? Denk vooral aan Pop waaraan alternatieve pop-rock en electronische elementen zijn toegevoegd. Wij zijn heel benieuwd hoe dit klinkt op de Ronde Weide!

The Mysterons
Een jonge Amsterdamse band, bestaand uit vijf oude zielen. Op het Amsterdamse conservatorium leerden ze elkaar kennen en je kunt dus niet uitsluiten dat ze kundig zijn. Net zoals genre genoten Jacco Gardner en PAUW, heeft The Mysterons een zwak voor hypnotiserende psychedelische pop en rock uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Met PAUW deelt de band zelfs een gitarist. Op verschillende festivals (o.a. Lowlands en Into The Great Wide Open) hebben ze hun muziek al laten horen en ook bij Park Open nemen ze je graag mee op een psychedelische, avontuurlijke en bovenal mooie trip. Enjoy the ride!

Links
2 JUL

Kim Sera // The Howlin // The Bellrays

Kim Sera
Soms vrolijk, soms treurig of beladen, maar altijd authentiek. Dat is het kenmerk van de liedjes van Kim Sera die ze zelf schrijft en uitwerkt op gitaar en piano. Bij het maken van haar muziek laat ze zich inspireren door artiesten als Joss Stone, Nnenka, Selah Sue, Janis Joplin en The Black Crows. Wat je van Kim Sera bij ons op de Ronde Weide kunt verwachten zijn liedjes die met een warme hese stem worden gezongen en in een akoestische stijl worden gespeeld. Pas maar op, geraakt worden jullie zeker!

The Howlin
The Howlin is een jonge groep muzikanten die soulvolle, moderne en alternatieve muziek maakt die geïnspireerd is door hip-hop, rock en folk. Ieder bandlid een andere muziekachtergrond, maar spelen ze eenmaal samen dat zetten ze iets heel tofs neer. Ontstaan in 2011 en al gespeeld bij diverse poppodia en festivals waaronder Paradiso, Oosterpoort, Tivoli, Solar en Zwarte Cross. Op 2 juli 2017 is Park Open aan de beurt!

The Bellrays
"Blues is the teacher, punk is the preacher" is hoe The Bellrays hun eigen muziek omschrijven. De band rond echtpaar Lisa Kekaula (zang) en Bob Vennum (gitaar) komt uit California, is actief sinds 1990 en heeft al meer dan tien albums op hun naam staan. The Bellrays gaan de Ronde Weide vullen met de mix van ruige garage rock 'n roll met de emotionele drama van soul. Met Lisa als bezeten souldiva op de voorgrond, weten The Bellrays het publiek iedere keer weer in vuur en vlam te zetten. Dit gaan ze ook bij ons doen op 2 juli dus deze wil je niet missen!

Links